Ervaringen van de MILS coaches die in 2016 hun certificaat haalden:
Aan vijf van hen heb ik die vraag gewoon gesteld:
- een RT praktijk
- een groot huiswerkinstituut
- een middelbare school
- een groot bureau dat bewegingsonderwijs aanbiedt
- een groot bureau dat één op één thuisbegeleiding biedt
RT-bureau dat individuele leerlingen met leerproblemen begeleidt: Praktijk voor RT
Voor mij betekent de MILS dat ik een kind in zijn kracht kan zetten. Samen met een leerling bekijk ik hoe ik die kracht in kan zetten bij zijn leren. De leerlingen groeien hiervan!
- Eigenaar: Marga Brok (kun je vinden met haar hoofd net tussen de twee mannen in)
Huiswerk instituut: Grooth in studiebegeleiding
Sinds we op ons instituut standaard de MILS afnemen aan het begin van de studiebegeleiding merken we dat we veel sneller en makkelijker de begeleiding op maat aan kunnen bieden. Het geeft ons als studiecoaches richting.
Door de adviezen uit de MILS zijn leerlingen ook sneller gemotiveerd om nieuwe leerstrategieën aan te leren, omdat ze nu snappen waarom het leren daardoor voor hen leuker, makkelijker en effectiever wordt.
Ouders reageren ook erg enthousiast op de MILS. Hun kind moet vaak “ leren leren” en ze zien in dat de inzichten uit de MILS concrete handvatten hiervoor bieden.
- Eigenaar: Claudia de Grooth (helemaal links naast het roze poppetje)
Middelbareschool: St. Maartens college Voorburg
Wat mij enthousiast maakt over Mils is dat leerlingen inzicht krijgen in hun manier van leren. Ze zijn niet dom (wat ze zelf vaak denken) maar moeten het op hun speciale manier aanpakken.
Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de leerlingen en gaan het brein op ‘aan’ staan in plaats van: “ik ben anders en ik kan het niet”.
Dit gun je ieder kind.
Dit is gepersonaliseerd leren, het kind inzicht geven in zijn leermogelijkheden.
Erg belangrijk in een wereld vol hypes waar iedereen weer bewegend moet leren of allemaal coöperatief bezig zijn. Dit geldt echter niet voor iedereen.
- Docent en leerlingbegeleider: Annelies de Kort (5e van links)
Bureau met één op één thuisbegeleiding: ‘t Boompje
‘t Boompje begeleidt kinderen met leerproblemen op het gebied van leren leren, plannen, organiseren en structureren. De MILS is hierbij een hele praktische en waardevolle tool. Het zorgt namelijk voor inzicht, handvatten en acceptatie bij zowel het kind, zijn of haar ouders en de begeleider. We maken graag en vaak gebruik van de MILS.
Ik ben daarom heel blij dat we nu 3 MILS coaches bij ’t Boompje hebben!
- Begeleider: Annelieke Dik (zesde van links)
Bureau dat bewegend leren aanbiedt voor primair onderwijs: Move ahead
Na het behalen van het MILS certificaat heb ik de opgedane kennis ingezet in het begeleiden van basisscholen om tot effectiever leren te komen.
Hiervoor heb ik met mijn bedrijf Move a-Head een "Leren leren" methode gemaakt die nu op 20 scholen gebruikt wordt. Hoewel we de MILS test niet inzetten, worden wel alle elementen uit de training gebruikt.
Daarnaast ben ik trouwe bezoeker van de MILS masterclasses om mijn kennis actueel te houden en via de vele mooie ontmoetingen mijn netwerk uit te breiden.
- Eigenaar Move a-Head: Eric Teunisse (vijfde van rechts)