Certificering voor huiswerkondersteuning

De MILS is voor huiswerk- en studiebegeleidingsinstituten bij uitstek een instrument om in te zetten bij de intake en begeleiding van leerlingen.

De huiswerkinstituten die werken met het MILS leerstrategie onderzoek hebben het voordeel dat ze nu direct na de intake weten hoe ze de leerling het beste kunnen begeleiden in het leerproces. Vooral voor instituten die veel aandacht besteden aan verschillende manieren van leren, is de uitslag van de MILS een goed uitgangspunt. De MILS geeft de leerlingen inzicht in hun manier van leren en is direct toepasbaar tijdens het huiswerk maken. Daardoor kan het huiswerkinstituut de leerling daarbij beter begeleiden.

De huiswerk- en studiebegeleiding is erop ingericht om voor leerlingen op zoek te gaan naar een effectieve manier van leren. Ouders en leerlingen worden nauw betrokken bij dit proces. Dit geeft vertrouwen in het instituut, omdat ze zien de begeleiding meer is dan alleen maar huiswerk maken. 

Grotere huiswerkinstituten kiezen vaak voor een MILS certificering die opmaat gemaakt wordt voor de organisatie. De andere mogelijkheid is de openinschrijving certificeringen. Medewerkers van huiswerkinstituten kunnen hier bij aansluiten. Een beschrijving:

Hoe werkt het?

De certificering bestaat uit een intake, 2 dagen op locatie, 3 dagdelen online en een proeve van bekwaamheid. Deze proeve van bekwaamheid zult u afronden in maximaal een half jaar. Gedurende dit halve jaar wordt er op afstand individueel begeleid. 

Intake: Gedurende een intake die ongeveer 1 uur duurt, maak je kennis met de master coach(es) die de opleiding verzorgt/verzorgen. Je hebt de kans om al je vragen te stellen en je eigen MILS profiel wordt vastgesteld en toegelicht.

Dag 1: Ontdek je je eigen leervoorkeuren m.b.v. MILS en wordt de basis gelegd m.b.t. de theorieën waar het MILS onderzoek door geinspireerd is o.a.: Howard Gardner(MI) & linker- en rechterhersenhelft-theorie. Sinds de start van het wetenschappelijk onderzoek (nov 2017) worden zeer diverse theorieën betrokken bij de opleiding. Veel praktische voorbeelden om de zes dimensies van de MILS te laten leven.

Online 3 dagdelen: Gaan we aan de slag met vele MILS profielen. Het doel van het eerste dagdeel is o.a. om het combineren van de eerste twee leervoorkeuren te leren: Woordslim en Stappen denken. De belangrijkste werkvormen voor een MILS coach komen deze online dagdelen langs; Welke vormen van samenvatten passen bij welke profielen? Het tweede dagdeel komen o.a. de volgende twee leervoorkeuren aan de beurt: Beweging nodig en Luisterslim, Wat zijn MILS oplossingen voor de hoog beweeg leerlingen? Tenslotte tijdens het laatste dagdeel online komen Beeldslim en Samen leren aan bod. Denk aan: Wat is het effect van de MILS resultaten op het aanleren van Mindmappen? Hoe onderzoek je of er een indicatie is voor visuele stress is? Met wie kunnen laagstappen denken leerlingen wel/niet fijn samen leren? En nog veel meer. Er wordt veel gewerkt in break-out rooms om te oefenen in koppels.

Dag 5: Staat de MILS-programmatuur en het gebruik ervan in de eigen werkomgeving centraal. Er wordt deze dag vooral geoefend op elkaar en op leerlingen. Ook is er ruime aandacht voor de meest optimale toepassing in de organisatie.

Na dag één krijgt u toegang tot de MILS portal. Hierop bevinden zich o.a. vele educatieve video's mbt de MILS. Ook ontvangt u het MILS 'Praktisch handelen' boek. Met deze hulpmiddelen, en uw trainingsmap, kunt u zich goed voorbereiden op uw eerste eigen leerling waar u direct, in de eerste week na dag 5, de MILS bij gaat afnemen.

Waarom MILS voor huiswerk- en studiebegeleiding?

  • Tijd- en kostenbesparing door snel en efficiënt bepalen van de beginsituatie
  • Kwaliteitscontrole op intake
  • Effectievere leerondersteuning
  • Direct toegang tot kennis & ervaring MILS Coaches netwerk
  • Groei van het zelfvertrouwen van leerlingen

"In de studiebegeleiding is er veel ruimte voor individuele aandacht, de leerstrategieën kunnen direct worden toegepast tijdens het huiswerk. Leerlingen gaan enthousiast aan de slag met soms een nieuwe manier van werken."Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.