Certificering voor intern begeleiders

Goed onderwijs begint met het goed kunnen omgaan met verschillen tussen kinderen. Het is aan de leerkracht om daar voor alle kinderen in de klas een goede vorm in te vinden. De intern begeleider ondersteunt de leerkracht bij deze zorg in de klas. Zowel voor de groep als voor de individuele leerling

Interne begeleiders hebben vaak minder tijd voor de individuele leerling. De zorgleerlingen vallen onder hun verantwoordelijkheid.
De MILS biedt in korte tijd praktische aanvullende handvatten die de interne begeleider kan inzetten om het zorgtraject zo effectief mogelijk te maken. 

MILS zorgt voor:

  • Snel inzicht in de mogelijkheden
  • Praktische handvatten voor de IB’er
  • Inzicht in de best werkende leerstrategieën
  • Gebruik van nieuwe hulpmiddelen

Hoe werkt het?

De certificering bestaat uit een intake, 2 dagen op locatie, 3 dagdelen online en een proeve van bekwaamheid. Deze proeve van bekwaamheid zult u afronden in maximaal een half jaar. Gedurende dit halve jaar wordt er op afstand individueel begeleid. 

Intake: Gedurende een intake die ongeveer 1 uur duurt, maak je kennis met de master coach(es) die de opleiding verzorgt/verzorgen. Je hebt de kans om al je vragen te stellen en je eigen MILS profiel wordt vastgesteld en toegelicht.

Dag 1: Ontdek je je eigen leervoorkeuren m.b.v. MILS en wordt de basis gelegd m.b.t. de theorieën waar het MILS onderzoek door geinspireerd is o.a.: Howard Gardner(MI) & linker- en rechterhersenhelft-theorie. Sinds de start van het wetenschappelijk onderzoek (nov 2017) worden zeer diverse theorieën betrokken bij de opleiding. Veel praktische voorbeelden om de zes dimensies van de MILS te laten leven.

Online 3 dagdelen: Gaan we aan de slag met vele MILS profielen. Het doel van het eerste dagdeel is o.a. om het combineren van de eerste twee leervoorkeuren te leren: Woordslim en Stappen denken. De belangrijkste werkvormen voor een MILS coach komen deze online dagdelen langs; Welke vormen van samenvatten passen bij welke profielen? Het tweede dagdeel komen o.a. de volgende twee leervoorkeuren aan de beurt: Beweging nodig en Luisterslim, Wat zijn MILS oplossingen voor de hoog beweeg leerlingen? Tenslotte tijdens het laatste dagdeel online komen Beeldslim en Samen leren aan bod. Denk aan: Wat is het effect van de MILS resultaten op het aanleren van Mindmappen? Hoe onderzoek je of er een indicatie is voor visuele stress is? Met wie kunnen laagstappen denken leerlingen wel/niet fijn samen leren? En nog veel meer. Er wordt veel gewerkt in break-out rooms om te oefenen in koppels.

Dag 5: Staat de MILS-programmatuur en het gebruik ervan in de eigen werkomgeving centraal. Er wordt deze dag vooral geoefend op elkaar en op leerlingen. Ook is er ruime aandacht voor de meest optimale toepassing in de organisatie.

Na dag één krijgt u toegang tot de MILS portal. Hierop bevinden zich o.a. vele educatieve video's mbt de MILS. Ook ontvangt u het MILS 'Praktisch handelen' boek. Met deze hulpmiddelen, en uw trainingsmap, kunt u zich goed voorbereiden op uw eerste eigen leerling waar u direct, in de eerste week na dag 5, de MILS bij gaat afnemen.

Waarom MILS voor interne begeleiders?

  • Snel inzicht in de mogelijkheden
  • Zeer concrete tips voor een betere begeleiding
  • Een theorie die resultaat oplevert
  • Direct toegang tot kennis & ervaring MILS Coaches netwerk

"Als ib-er heb ik de afgelopen jaren een schat van ervaring opgedaan over kansen voor kinderen. Door MILS heb ik een dieper inzicht gekregen in de leervoorkeuren van hen. Wat uiteindelijk leidt tot een nog betere begeleiding."

Wies van Ekeren
OBS de Telescoop


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.