Certificering voor intern begeleiders

Goed onderwijs begint met het goed kunnen omgaan met verschillen tussen kinderen. Het is aan de leerkracht om daar voor alle kinderen in de klas een goede vorm in te vinden. De intern begeleider ondersteunt de leerkracht bij deze zorg in de klas. Zowel voor de groep als voor de individuele leerling

Interne begeleiders hebben vaak minder tijd voor de individuele leerling. De zorgleerlingen vallen onder hun verantwoordelijkheid.
De MILS biedt in korte tijd praktische aanvullende handvatten die de interne begeleider kan inzetten om het zorgtraject zo effectief mogelijk te maken. 

MILS zorgt voor

  • Snel inzicht in de mogelijkheden
  • Praktische handvatten voor de IB’er
  • Inzicht in de best werkende leerstrategieën
  • Gebruik van nieuwe hulpmiddelen

Hoe werkt het?

De certificering bestaat uit 2 dagen op locatie en een proeve van bekwaamheid. Deze proeve van bekwaamheid rond je af in maximaal een half jaar, gedurende dit halve jaar wordt er op afstand begeleid. 

Dag 1: 
Ontdek je je eigen leervoorkeuren m.b.v. MILS en wordt de basis gelegd m.b.t. de theorieën waar  het MILS leerstrategie onderzoek op gebaseerd is o.a.: Howard Gardner(MI) & linker- en rechterhersenhelft-theorie. Er worden veel praktische voorbeelden gegeven om de dimensies van de MILS te laten leven.

Dag 2:
 Staat de MILS-programmatuur en het gebruik ervan in uw eigen werkomgeving centraal. Er wordt deze dag vooral geoefend op elkaar en op leerlingen. Ook is er ruime aandacht voor de meest optimale toepassing in uw werkomgeving.

Waarom MILS voor interne begeleiders?

  • Snel inzicht in de mogelijkheden
  • Zeer concrete tips voor een betere begeleiding
  • Een theorie die resultaat oplevert
  • Direct toegang tot kennis & ervaring MILS Coaches netwerk

"Als ib-er heb ik de afgelopen jaren een schat van ervaring opgedaan over kansen voor kinderen. Door MILS heb ik een dieper inzicht gekregen in de leerstijlen van hen. Wat uiteindelijk leidt tot een nog betere begeleiding."

Wies van Ekeren
OBS de Telescoop


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.