Certificering voor remedial teachers

MILS helpt Remedial Teachers (RT’ers) bij de intake van een nieuwe leerling, zodat  een snellere opstart van de begeleiding mogelijk wordt. Doordat RT’ers één op één contact hebben met een leerling, zorgt MILS ervoor dat de begeleiding nog effectiever is.

Remedial Teachers(RT’ers) gebruiken de MILS veelal bij de intake van een nieuwe leerling. Met de MILS resultaten in de hand gaan ze het gesprek aan met de leerling. In dat gesprek onderzoeken ze samen wat effectief werkt voor de leerling; woordjes leren op de trampoline, of lesmateriaal in dubbeltempo af laten spelen of dat er tijdens de uitleg van de RT’er een schrift vol met kleurige plaatjes geproduceerd wordt!

MILS zorgt voor

  • Snellere opstart van de begeleiding
  • Praktische handvatten voor de RT’er
  • Inzicht in best werkende leerstrategieën
  • Effectieve en leerzame begeleiding

Hoe werkt het?

De certificering bestaat uit 2 dagen op locatie, 2 middagen online en een proeve van bekwaamheid. Deze proeve van bekwaamheid zult u afronden in maximaal een half jaar. Gedurende dit halve jaar wordt er op afstand individueel begeleid. 

Dag 1: Ontdek je je eigen leervoorkeuren m.b.v. MILS en wordt de basis gelegd m.b.t. de theorieën waar het MILS onderzoek door geinspireerd is o.a.: Howard Gardner(MI) & linker- en rechterhersenhelft-theorie. Sinds de start van het wetenschappelijk onderzoek (nov 2017) worden zeer diverse theorieën betrokken bij de opleiding. Veel praktische voorbeelden om de zes dimensies van de MILS te laten leven.

Online 2 middagen: Gaan we aan de slag met vele MILS profielen. Het doel van de eerste middag is om het combineren van de eerste drie dimensies te leren: Woordslim, Stappen denken en Beweging. De belangrijkste werkvormen voor een MILS coach komen deze middag langs; Welke vormen van samenvatten passen bij welke profielen? Wat zijn MILS oplossingen voor de hoog beweeg leerlingen? De tweede middag komen de andere drie dimensies aan de beurt: Luisterslim, Beeldslim en Samen leren. Denk aan: Wat is het effect van de MILS resultaten op het aanleren van Mindmappen? Hoe onderzoek je of er een indicatie is voor visuele stress is? Met wie kunnen laagstappen denken leerlingen wel/niet fijn samen leren? En nog veel meer.

Dag 2: Staat de MILS-programmatuur en het gebruik ervan in uw eigen werkomgeving centraal. Er wordt deze dag vooral geoefend op elkaar en op leerlingen. Ook is er ruime aandacht voor de meest optimale toepassing in uw werkomgeving.

Na dag één krijgt u toegang tot de MILS portal. Hierop bevinden zich o.a. vele educatieve video's mbt de MILS. Ook ontvangt u het MILS 'Praktisch handelen' boek. Met deze hulpmiddelen, en uw trainingsmap, kunt u zich goed voorbereiden op uw eerste eigen leerling waar u direct, in de eerste week na dag 2, de MILS bij gaat afnemen.

Waarom MILS voor remedial teachers?

  • Snellere en effectieve intake
  • Zeer concrete tips voor een betere begeleiding
  • Een theorie die resultaat oplevert
  • Direct toegang tot kennis & ervaring MILS Coaches netwerk

"Het is erg leuk om MILS af te nemen!
 
 Wat ik mooi vind aan MILS is dat je kinderen in korte tijd veel inzicht kunt geven 
in hun eigen specifieke mogelijkheden om te leren en ze met praktische tips en trucs snel op weg kunt helpen."

Harriët Dalfsen


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.