Student Teacher Emergenetics Profiel (STEP)
Weet hoe je denkt!
Locatie: Nader te bepalen midden van het land
Tijdstip: 10.00 uur – 17.00 uur
Kosten: 597,00 incl. Emergenetics profiel twv 100 euro & lunch, koffie en thee, 0% BTW ivm CRKBO registratie
Je kunt dan de eerste stap zetten om deze Emergenetics wereld rond denkstijlen te ontdekken: leer je eigen gedrags- en denkvoorkeuren kennen in een zeer leerzame ‘Meeting of the Minds’ bijeenkomst. In creatieve werkvormen ervaar je je eigen voorkeuren en hoe jij je verhoudt tot anderen.
Hier ontmoet je gelijkgestemden die net als jij het onderwijsproces willen optimaliseren en het beste bij jezelf en de leerling naar boven willen halen. Kom onderzoeken wat de denkstijlentest hierin voor jou, de leerling en de organisatie kan betekenen.
Cognitief psycholoog Drs. Marjolein van Bodegom laat je in een ‘Meeting of the Minds’ (MoM) kennis maken met het Emergenetics profiel voor volwassenen. Ze geeft je nieuwe inzichten en tips mee. Kortom een sessie waar je veel van opsteekt!
Voor leerlingen (10 - 18 jaar) is er het Student Teacher Emergenetics Profile (STEP)
Wat kan STEP voor jou betekenen als onderwijs professional?
STEP geeft je inzicht: Hoe denken jouw leerlingen? Lijkt dat op wat er in jouw eigen brein gebeurt? Hoe verhoudt jouw brein zich eigenlijk tot andere breinen? En wat zegt dat over hoe jouw brein zich verhoudt tot het brein van je leerling(en)? STEP maakt talenten en blinde vlekken zichtbaar van jezelf en die van je leerlingen.
Ontdek hoe jij en je leerlingen denken.
STEP geeft inzicht in gedrags- en denkvoorkeuren. Dat begint met inzicht in de eigen voorkeuren van de docent. Docenten en leerlingen leren hoe ze communiceren, leren en gedrag effectiever kunnen maken. Je bent effectiever als je jouw eigen gedrag en dat van anderen beter kunt plaatsen. Docenten begrijpen leerlingen beter waardoor het begeleiden makkelijker en plezieriger gaat en minder energie van allen kost.
Voor meer informatie: www.vanbodegom.eu, Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken. of bel naar 06-22991167.
Hoe ziet een Meeting of the Minds eruit? :
“MEETING OF THE MINDS” Workshop voorbeeld Agenda
Onderstaand is een voorbeeld agenda; uiteraard wordt de definitieve agenda in overleg opgesteld.
Onderdeel 1...........................… Oefening: Brain Calisthenics
Fun “Brain Gym” oefening om de neuronen in onze hersenen te activeren!
Onderdeel 2.............................. Korte sessie: Hoe werkt ons brein?
Een beknopte achtergrond van recent wetenschappelijk onderzoek. Dit geeft een basis voor het begrijpen van hoe elke persoon bij voorkeur denkt, informatie verwerkt, leert, communiceert en problemen oplost. Deze sessie verschaft inzicht in hoe onze hersenen werken en spoort aan tot levenslang leren. De deelnemers worden door deze inzichten aangemoedigd om zich te ontwikkelen binnen hun privé- en werksituatie.
Onderdeel 3.........................…. Dialoog: Wat is Emergenetics®?
Uitleg en verklaring van de vier denkvoorkeuren en drie gedragspatronen. Tijdens deze uitleg wordt sterk rekening gehouden met de stijlen van de deelnemers en de gehele groep. Veel aandacht voor communicatie- en benaderingsvoorkeuren.
Onderdeel 4............................. Uitreiking van de Individuele Emergenetics Profielen.
Elke deelnemer krijgt zijn of haar eigen denkvoorkeur / gedragspatroon profiel, op basis van de ingevulde vragenlijst..
Onderdeel 5............................. Groep Denken
Via interactieve groepsoefeningen zullen deelnemers leren hoe zij hun denk- en gedragsvoorkeuren in de praktijk toe kunnen passen. Deze activiteiten zijn er op gericht de diversiteit van probleemoplossing, besluitvorming en leiderschapsstijlen te ervaren. De belangrijkste leerervaring is om te begrijpen dat ieder persoon een uniek denk- en gedragspatroon heeft, daarmee te leren omgaan en te ervaren dat diversiteit de individuele en collectieve prestaties van het team aanmerkelijk verbeteren.
Onderdeel 6............................. Reflectie & Actie Plan.
De deelnemers wordt gevraagd feedback te geven over wat zij hebben geleerd en een actieplan te maken hoe ze het geleerde de komende 3-6 maanden zullen toepassen.