De workshop "Weet hoe je leert" & Fixatie Disperatie (FD)

Presentaties geven doe ik heel graag, maar nog fijner is het als MILS coaches zelf de presentaties door het land heen geven.

Wat ik ook graag doe is aan het einde van de dag in mijn MILS dashboard kijken hoeveel MILS afnames er die dag zijn geweest. Dan kan ik ’s avonds weer lekker slapen, met in gedachten al die leerlingen die weer een stapje verder geholpen zijn ;-)

Op 9 juni heeft MILS coach Astrid Timmermans van de Skillsfactory een “Weet hoe je leert” workshop gegeven in Hoorn. Ik zag dat ze vier MILS afnames had gedaan. Normaal staat er maar één afname als er een workshop “Weet hoe je leert!” is geweest.

Nieuwsgierig als ik ben heb ik Astrid gebeld om meer te horen.

Ik kreeg een enthousiast verhaal over een ontzettend leuk verlopen workshop, vooral omdat er een paar interessante profielen uitgekomen waren.

We hebben samen alle profielen bekeken en toen viel mijn oog op een profiel zoals we dat vaak zien: een hoge visuele score en een lage tekstscore.

Zo'n score betekent voor MILS coaches dat er mogelijk iets aan de hand is met de visuele informatieverwerking. Dus niet zozeer een probleem in de oogbol, maar in de hersenen. Er kan sprake zijn van visuele stress.

Astrid gaf nog wat meer informatie over de persoon: hoogbegaafd, snel in denken en spreken, zoekend en altijd willen weten “Waarom”. Het paste één op één op het profiel dat in mijn dashboard stond. Ik adviseerde Astrid om met deze persoon nog eens contact op te nemen en haar aan te raden bij een optometrist met een FON (Functionele Oogzorg Nederland) opleiding of een orthoptist langs te gaan. Er zou sprake kunnen zijn van Fixatie Disparatie(FD) in een mate waar ze er last van kan hebben.

Bijna meteen kreeg ik een helemaal enthousiaste reactie terug: de zoon van deze dame heeft FD en terwijl ze dat traject met haar zoon liep had ze zelf ook al bedacht dat ze het zelf ook kon hebben. Ze had er echter nog geen actie op ondernomen. Dat ging ze nu gelijk doen. Weer een persoon makkelijker aan het leren! Eén voor één gaan we zo wat mij betreft heel Nederland door!

Klik eens op de verschillende brillen bovenaan deze website.

Vindt u een kleur echt fijner dan de rest? Bekijk dan de website eens en overweeg een MILS leerstrategie onderzoek te doen.

Categories: Visuele stress, Algemeen


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.