Minder stress over de schoolloopbaan van je kind?

Kijk, mijn weekend begon net goed! Ik kreeg zo’n leuk bericht van Willeke Worbst, een zeer gewaarde MILS coach:
Marjolein, deze wil ik je niet onthouden. Dit kreeg ik vandaag in mijn mailbox, het was een kopie van de mail naar de mentor op school.

………..“Wij hebben zeker een prettig gesprek gehad met Willeke. Onze zoon heeft dit onderzoek als zeer prettig ervaren. Hij kwam thuis na het onderzoek en zei letterlijk: “Eindelijk iemand die me begrijpt!”. En dat was voor ons al zo’n opluchting…
Ik zou jullie zeker willen adviseren de Mils test sneller en meer in te zetten bij kinderen waar de leerresultaten bij achter blijven. En zeker in het 2de jaar. Hoe eerder hoe beter! Het kan hele andere inzichten geven en kinderen echt opluchting geven.” …….

Als ouders volg je de schoolloopbaan van je kind met verwondering, frustratie en soms met stress. Dat is vooral zo als je merkt dat de intelligentie van je kind ruimschoots genoeg zou moeten zijn, maar het komt er niet uit. In bovenstaand voorbeeld was had de zoon een lagere score op woordslim, lastig op het atheneum met de hoeveelheid tekst die daar verwerkt moet worden.

Al tijdens het onderzoek aan het einde van het gesprek zag Willeke deze jongeman letterlijk opleven. Een grote lach verscheen op zijn gezicht en hij sprak luid: “Zo zegt u het precies zoals het is!”

Tijdens het nagesprek was moeder op en gegeven moment in tranen; eindelijk werden dingen duidelijk waar ze al die tijd de vinger maar niet achter kon krijgen…

Kortom: stress en frustratie kunnen voor een deel worden weggenomen bij leerlingen en ouders door inzicht in de leerstrategie. Hoe het ook gaat lopen met de schoolloopbaan van deze intelligente jongeman, door dit nieuwe inzicht is zijn zelfvertrouwen en zelfkennis gegroeid. Nu kan hij gaan werken aan een nieuwe manier van leren waar hij wel mee uit de voeten kan.

Goed weekend en groet,

Willeke Worbst

Dat lukt op deze manier goed Willeke, thanks!


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.