Studeren is zo makkelijk nog niet

Geschreven door een moeder van 3 studerende kinderen. 

Soms krijgen we als MILS coach zo’n leuke feedback op ons werk dat we het even willen delen:

De afgelopen anderhalf jaar hebben al onze drie kinderen op een cruciaal moment tijdens hun universitaire studie de MILS gedaan, gevolgd door een uitgebreid persoonlijk gesprek en een schriftelijke rapportage met tips op maat als vervolg.Hierdoor bleek het mogelijk om hun eigen leerstrategie te ontdekken en te verbeteren. 

Onze jongste dochter was net een paar maanden bezig met haar rechtenstudie en haar resultaten vielen zwaar tegen.Terwijl ze het gymnasium zonder enig probleem had afgerond bleek een andere aanpak noodzakelijk.

Dankzij de MILS werd duidelijk dat ze toch echt drie keer door de stof moet om een tentamen te kunnen halen. Samen met de MILS coach maakte ze een planning voor de komende tentamenperiode, waarbij ingebouwd werd hoe ze overzicht kon krijgen en stof kon herhalen. Sindsdien heeft ze alleen nog maar klinkende resultaten behaald!

Onze oudste dochter studeert Klinische Technologie en bleek aan het eind van haar eerste jaar in de gevarenzone te komen en moest vechten voor haar BSA (Bindend Studie Advies). Gelukkig konden we ook toen op korte termijn terecht bij een MILS coach.  Onze dochter is dyslectisch en dankzij de MILS werd duidelijk hoe zij het beste haar tentamens kon voorbereiden.

Het aanreiken van een format bracht structuur in de wijze waarop zij auditief stof tot zich kon nemen. Digitale colleges diverse malen versneld afspelen bleek bijvoorbeeld een gouden greep. Binnen een maand had ze haar BSA binnen!

En tenslotte heeft ook onze oudste zoon, die econometrie studeert, de MILS gedaan op een lastig moment in zijn studie. Tot mijn verbazing blijkt hij geen gebruik te maken van een visuele strategie, maar kan hij vooral heel goed studeren samen met andere mensen en heeft hij een hoge structuurbehoefte.

Zijn studie kreeg vervolgens een enorme impuls door de concrete en positieve tips van de MILS coach.Binnen een paar maanden was zijn propedeuse binnen!

Kortom, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ik gun iedere student zijn eigen MILS.

 

 

 

Categories: Leerstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.