Hoe leert jou zoon of dochter?

Als jij in Leidschendam-Voorburg woont heb je echt mazzel als je de vraag:
‘Hoe leert mijn zoon of dochter’ wilt beantwoorden.

Leidschendam-Voorburg is namelijk de thuishaven van het MILS leerstrategie onderzoek. MILS staat voor: Meer Inzicht in LeerStrategieën. Dat wilde je nu net weten van je kindJ!

Je kunt hier in de buurt makkelijk zo’n MILS onderzoek laten doen. Het St. Maartens College en het Gymnasium Novum hebben hun eigen MILS coaches in huis. Huiswerk instituten BijdeHand en Studie Honk ook.

Veel scholen en instituten verwijzen bij leerproblemen naar mij of de andere MILS coaches in de regio. Wat doen wij dan met die leerlingen?

Wij beginnen met een leuk en makkelijk te beantwoorden computer onderzoek dat maximaal 15 minuten duurt om in te vullen: MILS. Daar komt gelijk uit waar de leervoorkeuren van de leerling zitten en welke manier van leren lastiger is voor hun brein.

De taak van de MILS coach is om de leerling inzicht te geven in zijn eigen leervoorkeuren in een gesprek. Persoonlijk betrek ik daar graag direct de ouder(s) bij. Bij mij zitten de leerling en de ouder meestal samen gelijktijdig de MILS in te vullen en in de nabespreking gebruik ik het profiel van de ouder om sneller begrip te kweken voor wat er nu precies bedoeld wordt met een MILS dimensie.

Het gesprek wordt daardoor gelijkwaardig. Het zijn niet de volwassenen die naar de (puber) leerling zitten te kijken, maar drie mensen die in gesprek zijn over effectief en efficiënt leren.

Dit MILS gesprek duurt een ruim uur. Aan het einde daarvan heeft de leerling inzicht in zichzelf en begrijpt nu hoe zijn brein omgaat met informatie die aangeboden wordt. Tijdens dit gesprek krijgt de leerling veel tips en trucs mee en uiteindelijk komen we tot de drie best werkende leerstrategieën voor deze unieke leerling.

We geven oplossingen voor:

  • Huiswerk maken
  • Leren in de klas
  • Proefwerken/ examens maken

 

Denk hierbij aan adviezen om met een hoge beweeg voorkeur te leren: gebruik een sta-tafel, koop een wieble kussen of wiebel kruk. Neem een tangle mee als je een proefwerk heb. We leren deze hoogbeweeg leerlingen ook ‘BrainGym’ (kom 22 februari naar Casa Nïrai om dat ook te leren).

Zo zijn er ook unieke leerlingen die heeeeeel goed kunnen leren van het gesproken woord. Dan leren we ze omgaan met de nieuwe technologie om geschreven tekst om te zetten naar gesproken tekst. De basisschool leerlingen maken dan kennis met ‘de fluister telefoon’ (kom 22 februari naar Casa Nïrai om die uit te proberen).

Zo hebben we voor iedere leerling unieke op maat gemaakte oplossingen die werken. Van de sessie wordt door de MILS coach in de meeste gevallen een geschreven verslag gemaakt. Zeker als de ouders daarna in gesprek willen met de school van hun kind is zo’n verslag noodzakeljk.

Het MILS leerstrategie onderzoek is voor leerlingen tussen de negen en achttien jaar oud.

Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? Kom naar de informatie bijeenkomst op 22 februari.

We zijn dan te gast bij Casa Nïrai Van Halewijnlaan 2 2274 TR, Voorburg.
Je kunt vanaf 19.15 uur bij ons binnen lopen. Lezing 19.30 – 21.00 uur

Meld je je even aan voor ‘De lezing MILS’ op:
www.casanirai.nl/neem-contact-op
Of bel mij 06-22991167


 

 

Categories: Leerstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.