Huiswerkbegeleiding en de behoefte aan beweging

NHI Studiebegeleiding neemt een MILS onderzoek af bij elke nieuwe leerling voor huiswerkbegeleiding. Inmiddels hebben ze dit leerstrategie onderzoek bij meer dan 1000 leerlingen afgenomen en bewijst MILS zijn toegevoegde waarde keer op keer. Omdat ze meteen onderzoeken hoe een leerling leert krijgen die een vliegende start in hun begeleiding.

Huiswerkbegeleiding onderzoek
Met het bereiken van die mijlpaal van 1000 onderzochte leerlingen hebben ze voor ons een beknopte analyse van de resultaten gemaakt van de afgelopen jaren. Deze week lichten we daarvan een tweede tipje van de sluier op, de opvallende uitslag op behoefte aan beweging.

Van alle analyses die we maakten waren we toch wel stil van de uitslag op beweegbehoefte. Ca. 70% van de leerlingen die bij NHI aangemeld is heeft een hoge(re) beweegbehoefte. 10 minuten stilzitten kan soms al moeilijk zijn. Probeer dan maar eens geconcentreerd de lesstof binnen te krijgen, zowel in de klas als tijdens het leren. Niet zo gek dus dat juist deze leerlingen bij ons terechtkomen. Het is heel fijn om te merken dat het inzicht dat de MILS biedt, deze leerlingen zoveel (h)erkenning geeft. En opluchting. “Zie je wel mam, ik moet juist niet stilzitten tijdens het leren!”

Praktische tips voor beweegbehoefte
Bewegen helpt voor veel leerlingen op ons huiswerkinstituut, dus kom maar door met die statafel, de trampoline of wiebelkruk. Oudere pubers vinden dat natuurlijk maar stom. Die gaan echt niet met een tangle of stressballetje werken, hun imago is er ook nog. Gelukkig zijn er genoeg tips & trucs die deze groep jongeren wel ziet zitten. Daar maken we dankbaar gebruik van tijdens de huiswerkbegeleiding.

Over NHI Studiecentra
Harriët van Dalfsen was een van de eerste MILS Coaches in Nederland en samen met haar man eigenaar van NHI Studiebegeleiding. Tegenwoordig werken er bij NHI alleen al 3 gecertificeerde MILS coaches om al die unieke leerlingen in vele vestigingen maatwerk te bieden. Voor NHI is het onderzoek de start van de begeleiding, voor de leerling is de MILS een cadeau voor het leven.

Categories: Leerstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.