Opeens haalt hij wel de deadline!

Mijke Ketting van Annie Consulting adviseerde onlangs een zeer begaafde technicus.
Hij was zijn collega’s vaak een stap vooruit en had het gevoel niet altijd goed over te kunnen brengen wat zijn bedoeling was.

Na het analyseren van een paar sprekende voorbeelden over wat er niet goed was gegaan in zijn communicatie besloten we een MILS onderzoek te doen.
De uitkomsten waren voor hem verrassend. 

Hij ontdekte niet alleen voor zichzelf twee extra manieren om informatie op te nemen en dus te leren maar wist direct waar het in zijn communicatie fout was gegaan.
Hij besefte dat hij de ene collega vooral ook auditief instructie moest geven als een opdracht via email werd gegeven.
Voor een andere collega was het juist noodzakelijk kleine tekeningetjes te maken om zonder wrijving en irritatie ingewikkelde technische ontwerpen te kunnen bespreken.

Met de MILS resultaten in de hand bespraken we wat voor hem, in deze periode van online vergaderen, de beste wijze van communiceren was om in een onderbezette support organisatie zo snel mogelijk resultaat te boeken. Enige tijd na het beëindigen van mijn begeleiding koppelde hij terug dat hij uit eten was gegaan met de collega waar hij de meeste wrijving mee had en dat door het switchen in communicatie van auditief naar beeld er geen enkele irritatie meer tussen hen was.

Omdat bij zijn collega de informatie meteen op de meest geschikte manier binnen kwam waardoor deze zich veel zekerder voelde kreeg hij vaak de gewenste technische tekeningen voor de gestelde deadline binnen.
Dat is nog eens effectief werken!

MILS onderzoek wordt vaak ingezet voor kinderen met leeruitdagingen maar werkt ook erg goed om teams elkaar beter te laten samenwerken.
Weet hoe jezelf en anderen leren en dus ook hoe je beter kan communiceren met je collega’s of management team verdiend zich dubbel en dwars terug. 

Categories: Leerstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.