Huiswerkbegeleiding en de behoefte aan structuur.

NHI Studiebegeleiding maakte 7 jaar geleden voor het eerst kennis met MILS, toen Harriët van Dalfsen de opleiding tot gecertificeerd MILS coach volgde. Dat smaakte naar meer, ze besloten MILS bij elke nieuwe leerling te gaan afnemen. Inmiddels hebben ze dit leerstrategie onderzoek bij meer dan 1000 leerlingen afgenomen en bewijst MILS zijn toegevoegde waarde keer op keer. Omdat ze meteen onderzoeken hoe een leerling leert krijgen die een vliegende start in hun begeleiding.

Huiswerkbegeleiding onderzoek

Met het bereiken van die mijlpaal van 1000 onderzochte leerlingen hebben ze voor ons een beknopte analyse van de resultaten gemaakt van de afgelopen jaren. Deze week lichten we daarvan een eerste tipje van de sluier op, de opvallende uitslag op behoefte aan structuur.

Aan een half woord genoeg

Meer dan 50% van bij ons aangemelde leerlingen heeft een lage structuurbehoefte en heeft mogelijk moeite met een te strakke schoolstructuur. Ze hebben behoefte aan eigen inbreng, aan context en zingeving en komen maar niet aan de slag. Of ze hebben aan een half woord genoeg en denken al snel de juiste dingen te doen. Helaas missen ze daardoor vaak de noodzakelijke tussenstapjes waardoor ze de stof niet voldoende beheersen of zelfs compleet foute hoofdstukken hebben geleerd.

Inzicht bieden in hoe hun brein werkt is vaak al de helft van de oplossing. En door de praktische tips en strategieën toe te passen, met een beetje hulp, lukt het vaak wel om goede resultaten te behalen en meer plezier te beleven aan het leren.

De andere opvallende uitslag is nog significanter. Wie durft een voorspelling te doen van de meest voorkomende leerbehoefte van leerlingen die bij onze huiswerkbegeleiding terecht zijn gekomen?

Over NHI Studiecentra

Harriët van Dalfsen was één van de eerste MILS Coaches in Nederland en samen met haar man eigenaar van NHI Studiebegeleiding. Tegenwoordig werken er bij NHI alleen al 3 gecertificeerde MILS coaches om al die unieke leerlingen in vele vestigingen maatwerk te bieden. Voor NHI is het onderzoek de start van de begeleiding, voor de leerling is de MILS een cadeau voor het leven.

 

De MILS dimensie waar Harriët en haar collega MILS coaches NOG vaker mee aan de slag gaan kun je hier lezen op: 7 juli 2020

Categories: Leerstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.