MILS in het Tijdschrift Remedial Teaching van de LBRT

Normaliseert bij jou het werkleven ook weer een beetje?
Hoe heb jij deze periode doorgebracht?

Zelf kijk ik vooral terug op een periode van keihard werken. Want het MILS leerstrategie onderzoek heeft zich afgelopen tijd stormachtig ontwikkeld op verschillende fronten.

De eerste uitdaging na de lockdown was om het voor het netwerk van MILS coaches mogelijk te maken om eenvoudig en valide online het MILS onderzoek af te nemen. Achteraf gezien een stap die we veel eerder hadden kunnen en moeten maken. Met de online afname van de test waren we binnen een paar weken weer lekker aan het werk met z’n allen.

Doordat ouders tegenwoordig zelf part-time onderwijzer zijn kregen we ook veel vragen over de wisselwerking tussen ouder en kind.
Want ouders kunnen behoorlijk verschillen van hun kind in leerstrategie, wat soms spanningen en frustraties oplevert.

Nu we ruim 80 MILS gecertificeerde coaches om ons heen hebben was het ook tijd om de marketing eens aan te pakken. Een gemotiveerd team van coaches samen met een marketingspecialist hebben een serie van marketingacties opgezet waarbij we mogen vertellen hoe prachtig ons vak is en hoeveel verschil we kunnen maken in het leven van een leerling.
In deze tijd is ons doel om leerlingen die achterstand opgelopen hebben weer bijgewerkt te krijgen.

Als je dan begint met marketing krijg je ook uit onverwachte, maar zeer gewenste, hoek een aanvraag. In week drie van de lockdown ontvang ik het verzoek of ik een achtergrondartikel over het MILS leerstrategie onderzoek wil schrijven voor het Tijdschrift Remedial Teaching van de LBRT.

Dat artikel schrijven heb ik met behulp van veel mensen gedaan. Mijn promotie begeleiders in Maastricht bijvoorbeeld, die inhoudelijke feedback gaven. Ook de zeer behulpzame redactie van het vakblad was actief mee aan het denken over opbouw en stijl.

Dat zo’n artikel veel werk is kan ik je direct bevestigen, daar zitten heel wat uurtjes in. Tegelijk is al die tijd nu al de moeite waard, aangezien komende week honderden RT’ers in heel Nederland het artikel kunnen lezen.

Wat zou het mooi zijn als er door dit artikel straks weer nieuwe MILS coaches bijkomen die op hun beurt weer leerlingen met een achterstand kunnen assisteren.

Want we doen het voor: De creatieveling, dat beweeglijke kind, de dromer, het begaafde en dat getergde kind uit je klas waarvan je weet dat het er in zit……maar waar..hoe ?

Nog even geduld dus, het RT artikel komt komende week uit.
Zodra het magazine op de mat is gevallen zal ik het beschikbaar stellen via dit medium.

Spannend, toch?

Categories: Algemeen


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.