Ik zou niet meer zonder kunnen

  

Wat een fantastische mijlpaal voor Het Centrum Ontwikkeling en Educatie, binnen 2 jaar na de certificering is het honderdste MILS-onderzoek al afgenomen! Zij hebben als organisatie gekozen om het MILS onderzoek integraal in te zetten voor al hun studenten. Wij zijn natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar de ervaringen en vroegen Ylva Geuzinge om een kijkje in de keuken.  

"We zijn ontzettend trots op deze grote mijlpaal! In principe nemen we bij Het Centrum Ontwikkeling en Educatie een MILS af bij al onze cliënten en leerlingen, maar ook de begeleiders hebben allemaal inzicht gekregen in hun MILS-profiel. De honderdste afname was bij onze nieuwe beeldend therapeute! We merken dat dit inzicht de individuele begeleiding zeer ten goede komt. Door zelf te weten hoe je leert, kun je makkelijker rekening houden met hoe je cliënt of leerling leert: dit is een voorwaarde voor een prettige, succesvolle samenwerking.

Wat ik zelf het mooiste vind van de MILS – naast de handvaten die het geeft jongeren te ondersteunen tijdens hun studieloopbaan – is de bevestiging die de uitslag kan geven: hier liggen je talenten en zo laat jij je kwaliteiten zien! Of: deze manier van leren vind je inderdaad moeilijk, maar dat is niet een persoonlijk falen van jou! (En: nu maken we samen een plan waarop je jouw talenten beter kan benutten!) Zo draagt de MILS bij aan persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen.

In de afgelopen twee jaar zijn veel bijzondere MILS-profielen voorbij gekomen. Overal een gemiddelde score met één of twee flinke uitschieters maakt mij altijd vrolijk, want deze persoon kan vaak zelf heel goed vertellen hoe zij dit ervaren. Daarnaast is het zo leuk om te horen hoe mensen leren: de meest bijzondere strategieën komen voorbij. Daarom is iedere MILS-afname weer een leerervaring voor mij, want door het luisteren en doorvragen kan ik een ander weer verder helpen."

Het Centrum Ontwikkeling en Educatie integreert haar ervaringen met de MILS ook in het persoonlijke studiekeuzetraject dat ze aanbieden en in de brugklastrainingen. Ylva Geuzinge: "Ik zou niet meer zonder willen: het is een stuk inzicht in persoonlijke leervoorkeuren en behoeften dat je iedereen toewenst."

Namens Bureau van Bodegom feliciteren we Het Centrum Ontwikkeling en Educatie met deze mooie mijlpaal en wensen we heel veel leerlingen ook dit extra inzicht in hun talent toe.

Maak er een mooi jaar van!

 


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.