Samenwerken in teams en 7 tips, waarvan 1 tip over het geven van een webinar die ik zelf nog nergens ben tegengekomen.

Mijn eerste kennismaking met het geven van een internationaal webinar bevestigde mijn vermoeden: technisch is dit nog steeds een uitdaging. Het heeft dus ook even geduurd, maar gisteren kreeg ik de links. U kunt mijn verhaal hier bekijken en beluisteren. Het verhaal van mijn Emergenetics collega’s hier.

 

Voor het geval u ook gevraagd wordt een webinar te geven heb ik enkele tips. U moet dan wel weten dat Emergenetics een paar hoofdregels bepaald had met als belangrijkste: geen videobeeld (alleen PPT) en geen interactie met het publiek anders dan via de chat. Dat vereenvoudigt een en ander al veel. Eerst een paar tips die u bekend voor kunnen komen:

  1. Bereid je goed voor, doe een oefenronde met het systeem van minstens 20 minuten. Er zijn meer dingen om op te letten dan bij een “gewone” presentatie: het verhaal moet daarom beter in je hoofd zitten.
  2. Ga een keer proefdraaien met kritische vrienden.
  3. Kijk of je je webinar tot 20  minuten kunt beperken als het een “zend” webinar is. Met meer interactiemogelijkheden met je publiek kun je na 20 minuten een andere werkvorm kiezen dan “zenden”.
  4. Zorg dat je veel mooie PPT’s hebt zodat er veel afwisselends is om naar te kijken.
  5. Filmpjes toevoegen lijkt een goed plan maar stuit bij ons op onoplosbare problemen (in de Adobe-omgeving, toch een goed platform).
  6. Wij hadden een moderator om op de chatbox te letten. Dat is een nuttige luxeJ
  7. Als laatste een (nieuwe?) tip die voor mij als hoog interpersoonlijk persoon echt de oplossing was: nodig 2 of 3 mensen uit om bij je aan tafel te komen zitten. Met echte levende mensen in de ruimte werd mijn verhaal ook vanzelf levendiger dan wanneer ik mijn eentje tegen een scherm zat te praten!!!

Ik reken op meer oefening in 2015: daar hoort u nog over van mij!

Hier is de link nog een keer

Categories: Denkstrategie


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.