Welke opleiding ga jij in 2021 volgen?

 

Veel van ons gaan in deze tijd van het jaar nadenken over wat we het komende jaar willen gaan ontwikkelen. Elk jaar mag ik een selecte groep aspirant coaches opleiden, waarbij iedereen zijn eigen bijzondere motivatie heeft om zich in te schrijven. Van onderstaande motivatie bij de inschrijving werd ik zo geraakt dat ik hem graag met jullie deel:

Ik heb besloten me in te schrijven voor de opleiding een paar maanden nadat een MILS Coach een onderzoek bij mij afnam op mijn werk. Het MILS profielen onderzoek dat we bij onze gemeente gedaan hebben met een MILS coach heeft me veel inzicht gegeven in:

1) hoe ik zelf informatie verwerk
2) hoe anderen informatie verwerken
3) hoe ik een brug kan slaan tussen de verschillende voorkeuren.

Met terugwerkende kracht heeft het doen van dat MILS onderzoek me inzicht en een verklaring gegeven in mijn eigen 'bijzondere' schoolcarrière. Wat ik merkte is dat ik meer uit het onderzoek haalde dan ik had verwacht.

Zo kon ik de problematiek van de jongeren waar ik mee gewerkt heb beter in context plaatsen en leek het alsof ik de effectiviteit van de trainingen die ik geef in sport al heb kunnen vergroten.

Ook voor mijn werk bij de gemeente kan ik de beperkte basiskennis die ik nu al heb van de MILS zeer effectief inzetten. Bij het overbrengen van informatie denk ik er meer aan om goed aan te sluiten bij de voorkeuren van de ontvanger. Ook ben ik me meer bewust gaan inspannen om te zorgen dat ik zelf voorzie in de randvoorwaarden om effectief informatie op te blijven nemen.

Als mens ben ik een kritisch denker met een gezond boerenverstand. Altijd bezig met waarom doen we wat we doen, dus in theorie totaal ongeschikt als ambtenaar in de traditionele zin van het woord. Mijn kracht ligt echter bij het troubleshooten, zoals bij problemen en ontwikkelvraagstukken tussen overheid en de burger. Nu begrijp ik beter waarom ik hier tot mijn recht kom.

Wat ik wil bereiken met de opleiding is om nog beter te leren verbinden. Binnen de gemeente kan het MILS onderzoek collega's helpen om inzichtelijk te krijgen dat er verschillen zijn in 'leren', wat die verschillen zijn, hoe je elkaar kunt helpen om effectief en prettig met elkaar te werken. Daarvoor wil ik de MILS op individueel en op team/groepsniveau in gaan zetten.

Zo heeft iedereen zijn eigen motivatie en ontwikkelbehoefte. Wil je jouw kennis over de werking van het brein bij jezelf, bij kinderen en andere volwassenen uitbreiden? Leren hoe verschillend mensen zijn in het opnemen van informatie en daarop leren inspelen?

Informeer dan eens naar de de opleiding tot MILS coach of volg de ‘Kennismaken met MILS’ workshop op 24 november of 19 januari van 19.30 – 21.00 uur via Zoom. De kosten zijn 27 euro die je terugkrijgt als je een MILS onderzoek aanvraagt of je voor de opleiding inschrijft. Ik ben nu al benieuwd naar jouw motivatie.
 


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.