Durf te dromen over 2021


Het einde van dit rare bijzondere jaar is in zicht. We zullen dit jaar nooit vergeten en volgens mij gaan de meesten er ook met plezier afscheid van nemen. Persoonlijk ben ik rijp voor een nieuw fris jaar met nieuwe mogelijkheden en kansen.

De Zoom kerstborrel was de zoveelste nieuwe uitvinding in dit jaar dat het noodzakelijk maakte om elkaar online op te zoeken. Het gaf ook de mogelijkheid om als MILS coach netwerk elkaar juist vaker en meer te zien (wel op een scherm…). We hebben als netwerk veel geleerd en onszelf opnieuw online uitgevonden.

We hadden een thema bij de kerstborrel:
Dromen, zowel onze privé als onze MILS dromen kwamen aan bod. We lieten ons inspireren door een inspirerende uitspraak van een beroemde influencer, Haemin Sumin. Dit is een boeddhistische monnik die is geboren in Seoul en nu pendelt tussen New York en Seoul.

“Zelfs al heb je maar een bescheiden droom, houd die niet voor jezelf. Praat erover met anderen. Als je er tien mensen over hebt verteld, is het waarschijnlijker dat je droom uitkomt.”

De eerste droom:
Dat het toch nog mogelijk is om mijn dochter in Australië op te gaan zoeken voordat ze terugkomt. Daarop reageerde een andere MILS coach, “Ik wil volgend jaar mijn nichtje gaan bezoeken in Australië. Toeval of niet, beiden bleken in dezelfde stad Down Under te wonen. Die hebben wat om over te praten komende tijd.

Meer dromen gingen dezelfde kant op:
Ik wil de MILS bij de hele bovenbouw van onze basisschool afnemen!
Ik wil dat veel meer basisscholen in Nederland de MILS in de bovenbouw gaan toepassen.
Scholen PO en VO, in Haarlem gaan begeleiden, verder gaan met het toepassen van MILS in basisscholen in België.
MILS opstarten in Rusland. Mooi dat we zoveel gelijksoortige dromen hebben, ieder in zijn eigen context. Daarmee kunnen we elkaar versterken.

Het zijn allemaal dromen die ik ook terugvoel in mijn eigen droom, dat over een paar jaar 50% van de 9 – 18 jarige leerlingen in Nederland inzicht krijgt in hun eigen leervoorkeuren en werkende leerstrategieën gebruiken (2024 heb ik ooit geroepen).

We sluiten 2020 af

2020 is ook voor ons een bizar jaar geweest. MILS ging online, we hebben een kern van sterk betrokken MILS coaches gevormd. Deze geweldige coaches, maken MILS een belangrijk onderdeel van hun eigen plannen en dromen voor hun eigen organisaties in 2021. Dat voelt voor mij zo rijk! Voor 2021 staan de hoofdlijnen op papier, tussen kerst en oud en nieuw wordt het zaak de details uit te werken. Want: hoe duidelijker je je doelen formuleert en visualiseert des te groter de kans dat je ze ook werkelijkheid gaat maken.

De hoop op gezondheid voor ons en onze geliefden is iets wat ook sterk naar voren kwam in de groep. 2020 heeft zijn sporen diep nagelaten, tegelijk heeft het ons sterker gemaakt. Mijn droom over 2021 is dat het MILS netwerk nog verder uitbreidt met nog meer geweldige coaches die zelf dromen over onontdekte talenten in elk mens, zodat we in 2021 nog veel meer leuke verhalen kunnen opschrijven over bijzondere onderzoeken die het verschil maakten.

Durf te dromen over 2021
Welke droom stuur jij naar 10 mensen?


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.