De herfstvakantie is er!

 

Beste ouder,

School lijkt nog maar net begonnen of de herfstvakantie is al weer gearriveerd. Even uitpuffen voor veel docenten, maar wat denk je dat de leerlingen gaan doen? Met de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 zal een weekje Center Parcs of zon misschien vervangen worden door een midweek Fortnite en TikTok, maar je kinderen moeten stoom afblazen van een moeizaam begin van het schooljaar. Hoe moet je als ouder daar nu mee omgaan?

Na de vakantie begint het onderwijs weer met de versnelling van het tempo richting kerst, waardoor veel leerlingen verrast gaan worden. Het begin ging nog goed want het was behapbaar, maar na de herfst slaat de stress toe.  Als je dit fenomeen al eens mee hebt gemaakt als ouder weet je wat je te doen staat: Een beetje extra ondersteuning! In de weken na de herfstvakantie is het aantal MILS-onderzoeken dan ook iets groter dan normaal. Dat is maar goed ook want na de kerst is er voor sommigen geen redden meer aan.

Hoeveel stress kunnen we voorkomen als we ze in de komende weken hun eigen unieke brein al beter laten begrijpen?

Daarom een oproep aan oplettende ouders die problemen voor willen zijn: Herken jij leerstress bij je kind? Roep dan meteen hulptroepen in. Dat kan een huiswerkinstituut zijn waar ze het MILS onderzoek bij de intake gebruiken, warm aanbevolen uiteraard. Wil je zelf de ondersteuning gaan bieden? Hou dan rekening met de verschillen in leervoorkeur tussen jou en je kind. Vraag dan een gespecialiseerde MILS coach om voor jou en je kind een onderzoek uit te voeren. Jij krijgt dan meer inzicht in hoe je jouw kind beter kunt begeleiden en je geeft het een steun in de rug. Dit gaat je kind de komende jaren helpen meer uit zichzelf te halen.

Voor de twijfelaars, zeker weters en onderzoekers onder ons is er 27 oktober en 17 november een online workshop “Kennismaken met MILS leerstrategie onderzoek’Tijd 19.30 - 21.00 uur. Deze workshop kost 27 euro, wat meteen je korting is als je uiteindelijk voor een MILS onderzoek kiest. Zien we elkaar bij de workshop?


Volg ons
Contactgegevens
Bureau van Bodegom
Hannie Schaftstraat 94
2264 DL Leidschendam
KvK: 55560423

06 22 99 11 67
Schakel JavaScript in om inhoud te bekijken.